Op 9 oktober sloot Capella Vocale met een feestelijk concert het jubileumseizoen af. In een bomvolle Petruskerk zong Capelle een selectie uit het repertoire van de afgelpen jaren. Een bijzonder onderdeel van het programma was de indrukwekkende compositie van Phillip Cooke Al is alles stil op een tekst van Vrouwkje Tuinman. Beiden waren aanwezig bij het concert. Het gedeelte na de pauze was ingeruimd voor het swingende Magnificat van John Rutter. Niemand minder dan Francis van Broekhuizen zong de solopartij. Orkest Strijklicht nam de instrumentale begeleiding voor zijn rekening.


Mon, 10 October

Op 16 september was de componist John Rutter in Leiden voor een masterclass met Capella Vocale onder leiding van dirigent Monique Schendelaar. Centraal stond zijn stuk 'Magnificat'. Dit was de perfecte voorbereiding op het concert van Capella Vocale op 9 oktober 2022. Rutter vertelde dat hij het stuk in Spanje componeerde en dat de feestelijke sfeer geinspireerd was op de Spaanse fiesta's . Hij gaf ook aan welke emoties hij in gedachten heeft bij de delen. Dat varieert van lieflijke Marialiederen tot onstuimige delen als het Fecit Potentiam. Als kers op de taart dirigeerde Rutter zelf een aantal van zijn stukken.

Tue, 04 October

Het eerste concert na de coronatijd 'Als 't licht wordt...' levert een prachtige recensie op in het Leids Dagblad.

Fri, 22 October

Kamerkoor Capella Vocale start de viering van het 25-jarig jubileum met een prachtig concert onder de veelbetekenende titel ‘Als ’t licht wordt...’. Na een lange periode waarin samen zingen vrijwel niet mogelijk was, breekt op zondag 10 oktober de zon door in de Petruskerk in Leiden. Het Leidse koor herneemt het podium met liederen van Andriessen, Sweelinck, Rheinberger, Gjeilo, Brahms en Cooke. Capella Vocale staat onder leiding van Monique Schendelaar.  

Fri, 10 September

Corona gooide al een paar keer roet in het eten, maar nu was het eindelijk zover: een koorworkshop door Marjolein Verburg van Wishful Singing (www.wishfulsinging.nl.) Een uitdagende en inspirerende middag waar we veel van hebben opgestoken. Voor herhaling vatbaar!

Sat, 10 October